Som en förlossning

Nu har jag kommit överens om tidsplan med min förläggare. Deadline för slutredigerat manus är symboliskt nog vecka 40 (om 9 veckor). Lite som en beräknad förlossning, men med den skillnaden att den här bebisen kommer att vara rejält överburen när den kommer ut (ca 7 år). Men inte desto mindre efterlängtad.

Jag har en spännande resa framför mig nu, fram till januari 2017 då boken ska finnas färdig. Den första etappen börjar nästa vecka, då redaktören kopplas in. För att hon ska ha ett så rent och färdigt manus som möjligt att sätta tänderna i, jobbar jag varje ledig minut just nu med att faktakolla, skriva om och putsa till min text. Nu är det mer på riktigt än någonsin hittills. Tidigare har jag kunnat tänka ”det här kan jag ändra/kolla/fixa till senare”. Snart finns det inte längre något senare. En fråga jag tänker på är: Känner man sig någonsin tillräckligt färdig med sin text?

Slutligen: De där fjärilarna i magen som fladdrar till lite varje gång jag tänker ”deadline”, kan de vara positiva för skrivprocessen, eller kommer de att störa mig? Jag måste försöka se på dem som en hejaklack.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s