Slalom mellan utslitna ord

Det går framåt. Barnen sover och nu börjar kvällspasset, som pågår tills jag stupar.

Jag konstaterar att vissa ord känns som nödlösning att behöva använda. ”Plötsligt” är ett sådant. Och ”oerhört”. Om det inte används ironiskt. Jag sicksackar mellan många fler slitna ord men jag kommer inte på dem just nu. Det kanske är ett bra tecken förvisso.

Jag ska också hitta ett snyggt sätt att beskriva hur hjärtat bultar på en person som är rädd. För det är ju faktiskt så att rädsla kan kännas rent fysiskt i hjärtat. Det blir en utmaning, eftersom alla formuleringar som jag spontant kommer att tänka på känns alltför nötta. Jag ska väl inte behöva skrämma upp mig själv för att lyckas med det? Eller?

Annonser

En tanke på “Slalom mellan utslitna ord”

  1. Kul att du är igång med skrivandet! Har saknat dina små inlägg!

    Inte för att jag kan beskriva det snyggt men jag fick en sådan där rädselkänlsa i hjärtat i dag. Miranda var på vippen att trilla över altankanten. Ok, det är 1 dm högt ner till marken från altangolvet, men ändå… det kändes som en kalldusch i hjärtat! Den var iofs över på 2 sekunder, så det var kanske mer en dusch av stresshormoner för att jag skulle reagera snabbt än den där rädlsan du ska beskriva, så nu ska jag sluta babbla.

    Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s